Beddengoed, luiers, wandelwagen, zwemkleding, zwembandjes, eten voor onderweg, paspoort, portemonnee, zonnebrand, zonnebril. Ja, volgens mij had ik dit keer écht alles ingepakt. Nee, ik was dit keer écht niks vergeten. Behalve dan peper en zout, theedoeken, een lenzendoosje en vaatwastabletten…

Eigenlijk kan ik me geen vakantie heugen dat ik niks vergeten ben. En elke keer ben ik ervan overtuigd dat ik niks vergeet. Totdat ik op vakantie weer ontdek dat er iets ontbreekt. Meestal geen onmisbare zaken hoor. Behalve die ene keer dan. Toen ik in 5VWO aan de andere kant van de plas (lees Engeland) stond en mijn ID-kaart én portemonnee nog in Nederland lagen. Al doende leert men zullen we maar zeggen, want dat is me niet nog een keer overkomen 😉 Dat was overigens vóór 9/11. Een tijd waarin je dus blijkbaar de grens nog over kon zonder identiteitsbewijs en met twee schattige vlechtjes.

Back-up
Tegenwoordig ga ik meestal met mijn zus op vakantie. Zij is een kei in plannen én in het maken van lijstjes. Vergeet ik iets, dan heeft zij het gegarandeerd bij zich. Handig! Zo’n lijst zit meestal vol ‘aha-momenten’ en reminders. Zaken waar je nog niet eerder bij stil hebt gestaan, dingen die je elk jaar vergeet, dingen die ‘niet perse nodig zijn, maar eigenlijk toch reuzehandig’. Onmisbaar eigenlijk, zo’n lijst.

Ook tijdens projecten
Tijdens mijn werk als communicatiestrateeg voor de zorg, merkte ik regelmatig dat projectleiders, beleidsmedewerkers en bestuurders zó in hun project opgingen, dat ze dingen vergaten. Van kleine, soms verwaarloosbare zaken tot essentiële projectonderdelen. Zeker wanneer deze onderdelen net buiten hun ‘scope’ vielen.

Al die elementen heb ik verzameld en op één handige, overzichtelijke checklist gezet. Gecategoriseerd per thema. Zie het als de onmisbare vakantielijst voor jouw (zorg)project.

 

Hé projectleider

 

ben jij benieuwd naar deze checklist?

 Downloaden (gratis en voor niks, zonder tegenprestatie!) kan hier.

 Print ‘m uit, leg ‘m op je bureau en strepen maar!

 Tip 1: Denk je: ‘Hoppa! Check! Dat weet ik wel!’ Blader dan even door naar pagina 2 van de checklist. Daar zie je per punt een extra toelichting, tip of verdiepingsvraag. Zo weet je zeker dat je écht een vinkje kunt zetten of dat nader onderzoek nodig is.

 Tip 2: Kom je er bij een punt niet uit? Mail me! Ik help je graag vrijblijvend verder.

Tip:  Wil je meer lezen over dit (en andere zorggerelateerde) onderwerpen? Meld je dan hieronder aan voor mijn nieuwsbrief.

Terug naar het blogoverzicht

Terug naar de homepage